x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucraina vrea să închidă mai multe puncte vamale la frontiera cu România

Ucraina vrea să închidă mai multe puncte vamale la frontiera cu România

02 Noi 2009   •   00:00

Autorităţile din regiunea ucraineană Cernăuţi solicită închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România şi Republica Moldova, din cauza extinderii epidemiei de gripă.



"Ne-am adresat deja serviciului de grăniceri şi am cerut închiderea punctelor de trecere la frontiera cu R.Moldova şi România, acolo unde nu există posibilitatea efectuării unui control medico-sanitar", a declarat şeful administratiei regionale din Cernăuţi, Vladimir Kulis, informează site-ul agenţiei Omega, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Republicii Moldova, Dumitru Oşoianu, a declarat că punctele vamele cu Ucraina nu au fost închise şi funcţionează în regim obişnuit. Potrivit lui Oşoianu, la toate punctele de trecere a frontierei este efectuat un control medico-sanitar în vederea depistării cazurilor suspecte de gripă.

Potrivit Ukrainian News Agency, autorităţile ucrainene au confirmat 60 de cazuri letale de gripă şi infecţii respiratorii în regiunile Ternopil, Ivano-Frankivsk, Şernivţi, Lvov şi Volin. Majoritatea deceselor s-au înregistrat în regiunea Lvov region, unde au murit 29 de persoane.

×
Subiecte în articol: observator