x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea ar vrea să preia proiectul de realizare a Canalului Dunăre – Bucureşti

Udrea ar vrea să preia proiectul de realizare a Canalului Dunăre – Bucureşti

09 Iun 2010   •   00:00

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri la Mamaia că ministerul pe carte îl conduce ar putea prelua proiectul de realizare a Canalului Dunăre - Bucureşti, pe care să îl includă în Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, informează Mediafax.

Prezentă în staţiunea Mamaia la lucrările Conferinţei de închidere a procesului de consultare publică cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunării, ministrul Elena Udrea a declarat că unul dintre proiectele pe care România le-ar putea realiza în cadrul acestei strategii europene este cel al Canalului Dunăre - Bucureşti, care ar urma să lege Capitala de coridorul Paneuropean de Transport nr. 7, printr-o cale navigabilă având o capacitate de transport de până la 20 de milioane de tone pe an.

"Prin acest proiect urmărim legarea Capitalei la Dunăre, creând din Bucureşti o capitală dunăreană", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a precizat că ar fi şi alte consecinţe economice ale acestui proiect "care datează de decenii".
"Una din aceste consecienţe este scoaterea de sub efectul inundaţiilor a aproximativ 30.000 de hectare terenuri agricole şi a 11 localităţi, asigurarea necesarului de apă pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil şi pentru alimentarea localităţilor limitrofe, la care se adaugă amenajări pentru piscicultură, dezvoltarea agrementului şi turismului în zonă, cu influenţe ecologice favorabile", a mai spus Elena Udrea.

Ea a precizat că acesta este un proiect gândit să fie preluat de MDRT, având în vedere relevanţa pe care acest minister, care se ocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării.
"Ministerul susţine acest proiect şi intenţionează să îl includă în această strategie europeană. În opinia mea, având în vedere costurile, proiectul trebuie realizat în parteneriat public-privat", a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

×
Subiecte în articol: observator