x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE trebuie să rămână liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice

UE trebuie să rămână liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice

de Jurnalul National    |    01 Feb 2008   •   00:00
UE trebuie să rămână liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice

Eurodeputatele Daciana Sârbu şi Adriana Ţicău (PSE, PSD) au subliniat în această săptămână în plenul Parlamentului European că Uniunea Europeană trebuie să rămână liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice, informează un comunicat de presă al delegaţiei PSD în PE.

PARLAMENTUL EUROPEAN

 

Eurodeputatele Daciana Sârbu şi Adriana Ţicău (PSE, PSD) au subliniat în această săptămână în plenul Parlamentului European că Uniunea Europeană trebuie să rămână liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice, informează un comunicat de presă al delegaţiei PSD în PE. Într-o dezbatere asupra rezultatelor Conferinţei de la Bali, Adriana Ţicău, membră a Comisiei temporare a PE privind schimbările climatice, a solicitat  Comisiei Europene şi Consiliului UE să includă schimbările climatice prin­tre priorităţi, atât la nivel comunitar, cât şi în relaţiile externe ale Uniunii. Ţicău a salutat faptul că dezbaterea din PE are loc în cadrul “Săptămânii europene pentru energie suste­nabilă”, subliniind că  “transportul urban generează 70% din emisiile poluante, de aceea eficientizarea acestuia şi promovarea transporturilor feroviare şi navale mai puţin poluante trebuie să facă parte din obiectivele comunitare”.

 

DECLARAŢIE. La rândul său, Daciana Sârbu, care face parte din Comisia pentru mediu, sănă­tate publică şi siguranţă alimentară a PE, a afirmat, printr-o declaraţie scrisă depusă în cadrul dezbaterii, că “este îmbucurător faptul că Planul de Acţiune Bali conţine şi strategii de reducere a dezastrelor ecologice, pierderilor şi pagubelor asociate cu impactul schimbărilor climatice în ţările în curs de dezvoltare”. În opinia euro­deputatei socialiste, combaterea defrişărilor este una din priorităţile politicii UE în domeniul mediului, iar coordonarea eforturilor statelor membre va ajuta în lupta împotriva încălzirii globale, potrivit Dacianei Sârbu. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!