x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uioreanu rămâne în arest

Uioreanu rămâne în arest

07 Iun 2014   •   09:43
Uioreanu rămâne în arest

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest preventiv după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins vineri noaptea contestaţia, decizia fiind definitivă.

Uioreanu a primit pe 29 mai mandat de arest preventiv de 30 de zile pentru corupţie, în urma unei hotărâri pronunţate de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, în arest preventiv rămân şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, cercetaţi în acelaşi dosar.

Horea Uioreanu este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani, Ioan Bene - de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată sub forma participaţiei improprii ca instigator şi spălare de bani, iar Vasile Pogăcean - de două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit DNA, în anul 2011, a fost încheiat contractul de lucrări între Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca RA, în calitate de achizitor şi asocierea SC Napoca SA - SC Icco Systems SRL - SC Geo Arc Srl, în calitate de executant, având ca obiect prima etapă de executare, finalizare şi întreţinerea lucrării 'Pistă de decolare aterizare de 3.500 m şi suprafeţe de mişcare aferente' la un preţ de peste 32,4 milioane euro, durata fiind stabilită la 3 ani, respectiv până la 5 septembrie 2014, iar finanţarea investiţiei urma a fi asigurată din bugetul judeţului.

Pe parcursul executării contractului acesta a fost adiţionat cu 24 de acte adiţionale care au crescut valoarea contractului până la suma totală de peste 42 milioane euro. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: uioreanu arest