x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultima oră - Fals cu imaginea lui Gavroche

Ultima oră - Fals cu imaginea lui Gavroche

de Alex Nedea    |    19 Ian 2008   •   00:00
Ultima oră - Fals cu imaginea lui Gavroche

În numărul de marţi al Jurnalului Naţional a apărut povestea unui individ care s-a dat drept Florin Vieru, considerat “Gavroche” al României, persoană care susţinea că în copilăria sa a fost ajutat de Norica Nicolai.

Substituire de identitate - O persoană a profitat de numele lui Florin Vieru


În numărul de marţi al Jurnalului Naţional a apărut povestea unui individ care s-a dat drept Florin Vieru, considerat “Gavroche” al României, persoană care susţinea că în copilăria sa a fost ajutat de Norica Nicolai. Bărbatul care ne-a dat interviu s-a dovedit a fi un impostor care s-a folosit abuziv de imaginea adevăratului Florin Vieru.

 

Persoana  a susţinut pe parcursul interviului că este Florin Vieru, cel care la 14 ani a participat la evenimentele din 1989. Adevăratul Florin Vieru fusese surprins în faţa clădirii CC înfăşurat în drapelul României. Fotografia a făcut înconjurul lumii, iar Florin devenise în acele zile erou naţional. Impostorul a povestit că înainte de Revoluţie ar fi fost găsit pe stradă de Norica Nicolai, care l-ar fi adus la ea acasă şi l-ar fi îngrijit timp de două luni şi jumătate.

În urma articolului din Jurnalul Naţional s-a dovedit încă o dată că există o persoană care se foloseşte în mod abuziv  în presă de  numele şi de imaginea lui Florin Vieru. Adevăratul “Gavroche” ne-a vizitat la redacţie şi ne-a povestit că nu este prima dată când un individ se foloseşte de imaginea lui.

 

Precedent. “O situaţie aproape identică s-a întâmplat acum zece ani, când un alt cotidian a publicat povestea unui alt impostor care se numea Florin Alistar şi care se recomanda peste tot ca fiind “Gavroche” al României. Articolul era o critică la adresa mea. Se susţinea că eu aş profita de anumiţi oameni politici care mă trimiteau în diferite excursii prin străinătate. Alături de povestea acestuia a apărut poza mea”, ne-a povestit Florin. Vieru spune că niciodată în viaţă nu s-a întălnit cu Norica Nicolai. “Nu am nimic împotriva Noricăi Nicolai, dar nici nu sunt pentru doamna Nicolai. Mi se pare suspectă apariţia acestui individ cu o astfel de poveste, într-un astfel de context politic. În urma poveştii lui, consider că imaginea mea a fost pătată. Trăim în democraţie şi cred că un astfel de impostor va putea fi oricând prins de organele abilitate”. Florin Vieru vrea să dezmintă faptul că mama lui l-ar fi abandonat vreodată la casa de copii, aşa cum ieşea din declaraţiile falsului “Gavroche”. “Suntem 10 fraţi, nu opt, mama nu a fost niciodată femeie de serviciu şi nu ne-a abandonat la orfelinat pe nici unul dintre noi. Totodată vreau să menţionez că nu locuiesc la «pe-riferie», ci în cartierul Pantelimon, într-un apartament cu două camere”.

 

Abuz

“Anumite persoane inventează tot felul de poveşti şi se folosesc astfel de imaginea mea. Aceste persoane au nişte interese pe care eu nu le cunosc. Ceea ce fac aceste persoane este o infracţiune. Trăim în democraţie şi cred că un astfel de impostor va putea fi oricând prins.”

Florin Vieru Gavroche de România

×
Subiecte în articol: observator florin imaginea vieru gavroche