x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul drum pentru regizorul Sergiu Nicolaescu. Trupul neînsufleţit al maestrului, incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti

Ultimul drum pentru regizorul Sergiu Nicolaescu. Trupul neînsufleţit al maestrului, incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti

05 Ian 2013   •   10:28
Ultimul drum pentru regizorul Sergiu Nicolaescu. Trupul neînsufleţit al maestrului, incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti
Sursa foto: INTACT IMAGES/Dragos Savu

Trupul lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti în cadrul unei ceremonii restrânse. Garda de onoare a dat un ultim onor marelului actor si regizor. La plecare, soţia acestuia, Dana Nicolaescu, a fost huiduită de mai multe persoane care nu au fost de acord cu incinerarea.

UPDATE 11:25
- Cortegiul funerar a ajuns la crematoriul uman Vitan Bârzeşti, maşina mortuară în care se află trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu intrând prin curtea IML. La crematoriu s-au strâns câteva sute de persoane care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe maestru. La crematoriu au ajuns şi familia şi prietenii regizorului, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu, care vor lua parte la ceremonia de incinerare. De asemenea, la crematoriu se află şi o gardă militară. Trupul neînsufleţit al maestrului va fi incinerat la ora 12:00.

UPDATE 10:50
- Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost scos din clădirea Cercului Militar Naţional în aplauzele celor câteva sute de admiratori care au venit să îi aducă un ultim omagiu marelui regizor.

Unele persoane s-au declarat supărate de faptul că trupul neînsufleţit va fi incinerat şi nu înmormântat. Oamenii au spus că regizorul ar fi trebuit să aibă parte de o înmormântare conformă cu canoanele Bisericii Ortodoxe Române.

Trupul neînsufleţit al regizorului va fi însă incinerat conform dorinţei regizorului, care este respectată de familia acestuia. Incinerarea va avea loc în jurul orei 12:00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Capitală.

...............

Sute de oameni stau la coadă şi astăzi, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, pentru a-i aduce un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu. Trupul neînsufleţit al maestrului a fost depus vineri, la ora 9:45, la Cercul Militar Naţional, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei care l-au iubit şi admirat şi-au luat rămas bun de la maestru. Trupul regretatului regizorva fi incinerat astăzi, în jurul orei 12:00. 

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, ieri, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, s-au numărat fostul preşedinte Ion Iliescu, actorii Cătălina Grama (Jojo), Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani şi Doru Ana, regizorii Ioan Cărmăzan şi Geo Saizescu, muzicianul Damian Drăghici, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, deputatul Petre Roman, senatorul Georgică Severin, dar şi un grup de cascadori şi mai mulţi revoluţionari.

„Dacă există o altă lume, să aibă parte de tot ce n-a avut în această lume, să fie odihnit!”, a spus Ileana Stana Ionescu. „Noi, care rămânem, să nu-l uitam, să nu-i uităm filmele, și munca, și dăruirea. Restul e tăcere, vorba altui coleg de-al nostru”, a adăugat Mircea Diaconu.

„Era un copil mare, care a visat întotdeauna să facă film. Filmul a fost pentru el nevastă, iubită și amantă”, a spus Sebastian Papaiani.

„A fost un om al cetății, un om care a trăit cu problematica țării, asta l-a și propulsat în dec. 89 ca factor activ, ca participant nemijlocit la evenimentele care au schimbat soarta țării”, a declarat Ion Iliescu.

„Acum câteva luni i-am propus ca el să faca un film documentar artistic, un fel de cine-verite, cum numai el putea să facă, despre revoluția română”, a mărturisit şi Petre Roman.

Numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de la Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineață, la vârsta de 82 de ani, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe.

×