x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un asistent medical de la "Colţea", cercetat după ce vrut să vândă sângele destinat unui pacient

Un asistent medical de la "Colţea", cercetat după ce vrut să vândă sângele destinat unui pacient

29 Sep 2013   •   13:06
Un asistent medical de la "Colţea", cercetat după ce vrut să vândă sângele destinat unui pacient

Un asistent de la Spitalul "Colţea" din Capitală este cercetat după ce a sustras o pungă cu sânge destinat unui pacient şi a încercat să o predea unui centru de transfuzii, pentru a primi o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice de 63 de lei.

Asistentul medical, care se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani, lucrează la secţia de hematologie a Spitalului "Colţea", potrivit Mediafax.

În 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sânge ce trebuia administrată unui pacient şi păstrat-o, timp de trei zile, în congelatorul din locuinţa lui. La 26 septembrie, asistentul medical s-a dus cu punga de sânge la un centru de transfuzii din Bucureşti, unde a încercat să o predea, în schimbul beneficiilor acordate unui donator.

Şeful centrului a alertat însă Poliţia, astfel că asistentul a fost reţinut, iar în prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru delapidare, punerea în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji şi efectuarea de activităţi privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distribuţia şi administrarea sângelui şi a componentelor sanguine umane, fără autorizare din partea Ministerului Sănătăţii sau în alte condiţii decât cele prevăzute în autorizaţia legală ori fără acreditare pentru activităţile respective.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Minsterul Sănătăţii, a declarat că au fost alertate toate centrele de transfuzie din ţară, pentru a fi depistate eventuale cazuri similare.

×