x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion Tarom a ieşit de pe pistă pe aeroportul din Istanbul

Un avion Tarom a ieşit de pe pistă pe aeroportul din Istanbul

15 Oct 2008   •   00:00

O aeronavă aparţinând companiei Tarom a deraiat astăzi de pe pistă din cauza ploii şi a intrat pe spaţiul verde pe aeroportul Ataturk. Avionul efectua o cursă Bucureşti-Istanbul. Potrivit primelor informaţii, nu au fost înregistrate victime.

Un avion al companiei Tarom, Boeing 737, a iesit de pe pista la Istanbul. La bord se aflau 83 de persoane. Potrivit informaţiilor din acest moment nu există răniţi. Condiţiile meteo nefavorabile ar fi putut conduce la producerea acestui incident, având în vedere că la Istanbul plouă torenţial.

Mădălin Tudor, purtătorul de cuvânt al companiei Tarom a declarat că "nu există niciun motiv de panică". Este vorba despre zborul 261 Bucureşti - Istanbul. "În momentul aterizării pe aeroportul din Istanbul, din cauza ploiii extrem de puternice şi a pistei umede, în manevra de părăsire a pistei pentru poziţionare aeronava a ieşit cu o roată de pe pistă".

Potrivit acestuia "avionul a fost poziţionat pentru debarcarea pasagerilor şi nu s-au activat procedurile de aterizare de urgenţă". De asemenea, "nici unul dintre pasageri sau personalul de la bord nu a suferit vreo leziune, avionul este în stare bună şi va decola spre Bucureşti în următoarele trei ore", a mai spus purtătorul de cuvânt al Tarom.

În momentul incidentului la comanda aeronavei se afla pilotul
Florin Geica, nume cunoscut opiniei publice în urma scandalului declanşat de sindicaliştii Autorităţii Aeronautice, care au sesizat ANI un conflict de interese în cazul acestuia. Mai precis, Geica era acuzat că, în urma unui cumul de funcţii, a reuşit să fie şi director şi propriul său consilier, obţinând o pensie în valoare de 30.000 de lei. Printr-un ordin al ministrului Transporturilor, el a revenit la conducerea Autorităţii.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator