x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un copil de doi ani și jumătate se află în stare gravă la spital, medicii și-au luat liber de 1 mai!

Un copil de doi ani și jumătate se află în stare gravă la spital, medicii și-au luat liber de 1 mai!

03 Mai 2013   •   13:08
Un copil de doi ani și jumătate se află în stare gravă la spital, medicii și-au luat liber de 1 mai!

Indiferență sau dezumanizare? Un copil în vârstă de doi ani și jumătate se află în stare gravă, după ce doctorii care ar fi trebuit să-l trateze, spun părinții acestuia, și-au luat liber de 1 mai!

Conform realitatea.net, în data de 29 aprilie, după ce au constatat că băiețelul lor în vârstă de doi ani și jumătate are o stare febrilă accentuată, părinții au luat hotărârea să se prezinte la un consult la Spitalul Judeţean din Alexandria. După examinare, medicii l-au lăsat să plece acasă, spunându-le părinților că are roșu în gât.

Doar a treia zi, pe 1 mai, după ce starea copilul devenise extrem de gravă, s-a luat hotărârea de a-l interna la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului. Părinții spun că în momentul în care au ajuns la spital niciunul dintre medici nu era prezent, în spital fiind prezentă doar o asistentă, cea care a întocmit și formalitățile de internare. Singurul cadru medical prezent în spital, asistenta nu a putut face altceva decât să asiste cum starea de sănătate a copilului se degrada de la o oră la alta.

Copilul a putut fi consultat de un medic doar pe data de 2 mai. atunci când acesta a revenit la serviciu, care a luat decizia de a-l transporta de urgență la București.
În prezent, copilul este internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din Capitală, sub suspiciunea unei boli extrem de grave.

Starea sistemului medical românesc este deplorabilă, nu sunt fonduri, nu sunt medicamente, nu există aparatură modernă, cadrele medicale pleacă peste hotare, unde sunt mai bine plătiți… Dar, după un astfel de caz, se poate pune întrebarea dacă nu cumva și calitatea umană a unora dintre angajații acestui sistem a suferit o depreciere care îi împiedică să uite că a fi medic nu înseamnă doar să ai o meserie, ci și o vocație, aceea de a-i ajuta pe semenii tăi!

×