x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un copil de şase ani, în comă alcoolică, după ce a băut vin împreună cu tatăl său

Un copil de şase ani, în comă alcoolică, după ce a băut vin împreună cu tatăl său

28 Oct 2008   •   00:00

Un copil în vârstă de şase ani din localitatea vasluiană Vetrişoaia a fost a ajuns în comă alcoolică la spital, tatăl băiatul fiind şi el în stare gravă, după ce au băut împreună o cantitate mare de vin, alături de mama micuţului.



Potrivit anchetei asistenţilor sociali, băieţelul a băut împreună cu părinţii lui o cantitate apreciabilă de vin, fiind transportat în comă alcoolică la Spitalul Municipal Huşi. În aceeaşi ambulanţă a fost preluat şi tatăl copilului, tot din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla.

Cadrele medicale au recurs la o terapie specifică pentru recuperarea băiatului, depistat la internare cu o alcoolemie de 1,98 g/l alcool pur în sânge.

"Este de neimaginat cum cei doi părinţi, dacă pot fi numiţi aşa, au putut să-şi încurajeze propriul copil să bea cot la cot cu ei. Evident, s-a luat măsura imediată de protecţie pentru neglijare severă. Copilul v-a urma un program de consiliere, recuperare şi reabilitare cu specialiştii noştri, având în vedere trauma prin care a trecut", a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Instituţia în cauză va propune către instanţa de judecată decăderea din drepturile părinteşti şi încredinţarea băieţelului unui asistent maternal profesionist.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania