x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un deţinut de la închisoarea Galaţi a murit în timp ce era imobilizat de angajaţi, ANP face anchetă

Un deţinut de la închisoarea Galaţi a murit în timp ce era imobilizat de angajaţi, ANP face anchetă

08 Iun 2010   •   00:00

Un deţinut de la Penitenciarul Galaţi a murit, în urmă cu câteva zile, după ce, în tentativa de a-l linişti, angajaţii închisorii au intervenit pentru a-l imobiliza, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţând că a declanşat o anchetă internă în acest caz.

Potrivit unui comunicat de marţi al ANP, în 4 iunie, un deţinut al Penitenciarului Galaţi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Galaţi, unde medicii au constatat decesul acestuia.
"Din primele cercetări (...) rezultă că, pe fondul unei stări de agitaţie psihomotorie şi a refuzului de a primi orice tratament medical, s-a intervenit pentru imobilizarea persoanei deţinute, considerându-se faptul că aceasta reprezenta un pericol pentru celelalte persoane private de libertate din cameră de deţinere. Modul în care s-a acţionat pentru imobilizarea persoanei, cât şi măsurile care s-au luat în acest caz de către personalul aflat în serviciu, fac obiectul anchetei interne demarată de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, iar concluziile finale ale acesteia vor fi date publicităţii", se arată în comunicatul de marţi al ANP.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost adus la cunoştinţa celor de la Bucureşti încă din seara zilei de 4 iunie, ancheta fiind declanşată încă de la acel moment.
Mai mult, o comisie de la Direcţia de Inspecţie Penitenciară a ANP a plecat de la Bucureşti la Penitenciarul Galaţi chiar în seara acelei zile.
Comisia urmează să stabilească exact "circumstanţele producerii evenimentului, precum şi gradul de vinovăţie a celor implicaţi", se mai arată în comunicatul ANP de marţi.
Despre moartea deţinutului au fost informaţi şi judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, şi procurorul de serviciu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, şi angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator