x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un martor: „Ivan Sztojka l-a înjunghiat pe Marian Cozma”

Un martor: „Ivan Sztojka l-a înjunghiat pe Marian Cozma”

de Istvan Deak    |    12 Apr 2011   •   21:08
Un martor: „Ivan Sztojka l-a înjunghiat pe Marian Cozma”

Martor-surpriză în procesul privind pedepsirea vinovaţilor pentru moartea handbalistului român Marian Cozma, care se desfăşoară la Judecătoria Judeţeană Veszprem.

Martorul a acceptat să depună mărturie în urmă cu două săptămâni doar în cadrul unei şedinţe cu uşile închise la care să nu fie prezenţi învinuiţii. Aceştia au fost confruntaţi, în cadrul şedinţei de ieri, cu depoziţia martorului, considerat unul cheie în acest caz. „Mă aflam la uşa localului Patriota împreună cu o prietenă şi voiam să plătim ca să intrăm. În acel moment, a apărut un grup de persoane, iar unul dintre ei m-a împins. Am ripostat, verbal şi acelaşi bărbat mi-a spus să mă duc acasă, fiindcă petrecerea a luat sfârşit.

În momentul în care am ajuns în local, două fete mi-au spus că pe bărbatul care m-a bruscat îl cheamă Ivan Sztojka. La câteva zile după incident l-am recunoscut în ima­ginile prezentate la televizor”, a povestit martorul NN23. Conform depoziţiei acestuia, Ivan Sztojka avea asupra sa un cuţit. „Mă aflam în faţa localului când a început altercaţia din stradă. Patru persoane l-au încercuit pe Marian Cozma şi au început să îl lovească din toate părţile, apoi l-au fixat lângă un perete. Unul dintre agresori era Sztojka Ivan. El era unul dintre cei mai recalcitranţi, ţipa încontinuu şi era foarte violent. La un moment dat a scos un cuţit din cureaua pantalonului său şi după câteva secunde Cozma a căzut ca un sac la pământ. Nu am văzut momentul exact al loviturii, fiindcă Marian era mascat de agresori. Mi-am dat seama imediat de gravitatea incidentului. Sztojka a fugit imediat de la locul faptei, în direcţia Hotelului Plaza, aflat la câteva sute de metri de local. Am alergat după el şi i-am strigat să se oprească. La hotel, Sztojka era aşteptat de o maşină, iar în momentul în care s-a urcat a fost întrebat dacă are cuţitul asupra sa”, a concluzionat martorul NN23.

Rugat să comenteze depoziţia martorului, Ivan Sztojka şi-a pierdut cumpătul şi a început să ţipe: „Cum se poate ca acest martor să nu fie cercetat pentru mărturie mincinoasă? Numai prostii vorbeşte. O să depun plângere împotriva lui”. După ce l-a rugat să se calmeze, judecătorul Nemeth Balazs i-a adus la cunoştinţă lui Sztojka că poate să facă acest lucru, dar nu în cadrul acestui proces.

În apărarea complicelui său a sărit şi principalul suspect Raffael Sandor, care în urmă cu două săptămâni a recunoscut că e posibil ca el să fi fost cel care l-a înjunghiat pe Marian Cozma în data de 8 februarie 2009. Acesta a ca­talogat depoziţia martorului drept o minciună.

×
Subiecte în articol: observator