x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou focar Covid-19 în țară. Au fost confirmate 48 de cazuri de coronavirus

Un nou focar Covid-19 în țară. Au fost confirmate 48 de cazuri de coronavirus

19 Apr 2020   •   10:59
Un nou focar Covid-19 în țară. Au fost confirmate 48 de cazuri de coronavirus
Sursa foto: Captura Antena 3

Cel mai mare focar de coronavirus din județul Dâmbovița se află în continuare la centrul de Asistență Medico-Socială din Răcari, acolo unde au mai apărut încă șapte noi cazuri de infectare cu COVID-19, după cele 42 raportate sâmbătă. Analizele efectuate pentru încă 19 persoane din centrul de asistență au sosit în noaptea de 18 spre 19 aprilie. Nu mai puțin de 7 cazuri noi au fost confirmate, inclusiv pentru o persoană ce lucreaza la biserica din localitate. 

Primarul din Răcari a făcut un nou anunț pe Facebook. 

„În urma testării efectuate de DSP Dambovita, pe un eșantion de 29 persoane aflate in izolare la domiciliu, au rezultat 7 teste pozitive! Șase sunt din rândul colegilor din CRPV Ghergani: 4 din Ghimpati, 1 Ghergani, 1 Butimanu! Un rezultat pozitiv este din afara centrului, din Colacu! Cinci rezultate sunt neconcludente, se vor repeta in cursul zilei de azi! 17 rezultate sunt negative!!! Persoanele “pozitive” nu prezintă simptome!

Ancheta epidemiologică este in curs! As putea spune ca pacientul “0” nu poate fi catalogat “vector” ci un semnal de alarma! Având in vedere absenta simptomelor, nu aveam alte informații ca virusul s-a instalat in localitatea noastră! Vector ar putea fi o persoana intratata in contact cu o persoana venită din zona rosie și care nu a respectat izolarea!

PS: nu a fost internat nici o persoana provenind din Suceava!

PS1: accesul vizitatorilor a fost interzis din data de 2 Martie!

PS3: doamna doctor Marioara Carp nu este salariata centrului, nu este retribuita de către Primaria Racari! Acorda asistenta medicală ca medic de familie către beneficiarii din centru!

PS4: rămâneți acasă, evitați orice persoana! Păstrați distanță! Oricine poate fi pozitiv!

Doamne ajuta!”

 

 

 

 

Hristos a înviat! Info: in urma testării efectuate de DSP Dambovita, pe un eșantion de 29 persoane aflate in izolare...

Publicată de Caraveteanu Marius pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

 

Rezultatul pozitiv, din afara centrului, este pentru fiul familiei ce a fost diagnosticată prima data, în Răcari, cu coronavirus. Tatăl lucrând în Bucuresti, iar mama fiind infirmieră în cadrul centrului de Asistență Medico-Socială, unde sunt cei mai mulți infectați cu coronavirus. Băiatul acestora este dascăl la Biserica din Colacu , o amplă ancheta epidemiologică urmând a fi demarată în acest sens, deoarece tânărul se pare că a facut parte dintre cei ce au împarțit salcie, de Florii, conform obiceiului ortodox, la oamenii din localitate, existând posibilitatea ca să fi transmis virusul mai departe, relatează realitateadedambovita.net.

„Pe data de 10 aprilie, soţul unei colege, seara l-a luat febra musculară şi frisoane. A solicitat sprijinul ambulanţei şi dus la la Spitalul Judeţan din Târgovişte. I s-a făcut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a ieşti pozitiv. Am solicitat DSP testarea soţiei care lucre în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice şi a ieşti şi acaesta pozitivă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru MEDIAFAX.

Angajata, fără să aibă simptome şi-a îmbolnăvit colegii şi persoanele pe care le îngrijea.

„Din fericire totí cei confirmaţi cu COVID 19 sunt asimptomatici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica pentru MEDIAFAX.

Centrul a fost dezinfectat dar autorităţile locale iau în considerare sporirea măsurilor de protecţie.

„Ar fi ideal să putem să testăm tot persoanalul de câte ori intră în tură, adică o data la două săptămâni”, a mai spus Sorin Stoica şeful DSP.

La Răcari,în momentul de față sunt 51 de cazuri confirmate de coronavirus. 48 în centrul medico-social (căminul de bătrâni), 32 de pacienți si 16 angajați. Alte 3 cazuri sunt în comunitate si nu au legătură cu Centrul.

×
Subiecte în articol: Marius Caravețeanu