x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ONG a amânat aprobarea bugetului capitalei

Un ONG a amânat aprobarea bugetului capitalei

de Monica Andrei Capatos    |    25 Mar 2010   •   00:00

Împărţirea banilor publici a fost ieri motiv de scandal în şedinţa Consiliului General. După ce au ajuns cu greu la noul sediul al Primăriei Capitalei din Splaiul Independenţei nr. 291-293, aleşii locali s-au pus pe negociat.

Încă de la început s-a ştiut clar că nu se va vota singurul punct de pe ordinea de zi, şi anume bugetul, pe motiv că din partea PD-L lipseau doi consilieri, fapt ce nu permitea
aprobarea amendamentelor propuse de aceştia, 20 la număr. Acest lucru nu putea fi făcut public, aşa că s-a găsit un motiv.

PLAN STABILIT PUNCT CU PUNCT
Apariţia lui Agamemnon Dandanache, pardon, de data asta a unui ONG, a schimbat situaţia. Acesta a contestat proiectul bugetului municipal şi a cerut detalierea unor capitole de cheltuieli, precum şi organizarea unei dezbateri publice. Contestaţia apărută luni, deşi bugetul se afla pe site-ul instituţiei de trei săptămâni, a fost luată surprinzător în calcul, deşi în alte dăţi ONG-urile nici nu erau băgate în seamă. Planul a fost stabilit punct cu punct. Dacă la începutul şedinţei erau prezenţi 45 de consilieri, după trei ore mai erau doar 25, ceilalţi plecaseră în pauza dintre dezbateri. Pentru a continua şedinţa era nevoie de 28 de consilieri. Aşa că s-a suspendat.

Consilierii PSD au venit cu propunerea de a sta până în miez denoapte pentru a analiza cererile din partea organizaţiei cu pricina şi
de a le rezolva.

Cum problema nu era lista de nemulţumiri a ONG-ului, ci lipsa celor doi membri ai grupului PD-L, nu s-a luat în calcul propunerea opoziţiei şi s-a plecat frumos acasă. Nu mai punem la socoteală faptul că bugetul trebuia aprobat până la 15 martie. Cel puţin în proiectul propus spre votare, cei mai mulţi bani urmau a fi daţi Administraţiei Străzilor, în jur de 120 de milioane de euro, Administraţiei Lacuri şi Parcuri - aproximativ 43 de milioane de euro, Administraţiei Spitalelor - 13 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator