x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un profesor şi 11 studenţi, reţinuţi în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa

Un profesor şi 11 studenţi, reţinuţi în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa

de Mediafax    |    19 Sep 2013   •   20:49
Un profesor şi 11 studenţi, reţinuţi în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa

Un profesor, 11 studenţi şi o altă persoană, fără legătură cu instituţia, au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore, în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus, joi seară, reţinerea lui Emilian Costache, lector în cadrul UMC Constanţa, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, precum şi a 11 studenţi ai universităţii, acuzaţi de cumpărare de influenţă.

De asemenea, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pe numele unei persoane fără legătură cu instituţia, acuzată de trafic de influenţă.
Toate cele 13 persoane reţinute în dosar vor fi prezentate, vineri, în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri DGA, au făcut, joi dimineaţă, percheziţii domiciliare la patru persoane suspecte şi în cadrul Universităţii Maritime Constanţa, cu privire la comiterea infracţiunilor de corupţie, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie şi septembrie 2013.

"Este o anchetă în desfăşurare, coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi ofiţeri DGA. Sunt suspiciuni de dare şi luare de mită şi substituire de persoană. Dare şi luare de mită înseamnă că au fost studenţi care au dat mită ca să promoveze anumite examene", a declarat prorectorul UMC, Cornel Panait.

El a spus că nu ştie exact câte cadre didactice ar fi suspectate de luare de mită, dar că ar fi vorba despre "cinci până la şapte profesori care predau 13 sau 14 discipline".

"Nu pot să spun câte cadre didactice sunt implicate, dar sunt 13 sau 14 materii la care s-au ridicat cataloage. Ţinând cont de faptul că un profesor poate să predea două sau chiar trei materii, făcând un calcul sumar, ar fi vorba de cinci - şapte cadre didactice", a mai afirmat prorectorul Universităţii Maritime din Constanţa.

El preciza că suspiciunile ar viza sesiunea de examene din iunie - iulie 2013 şi sesiunea de restanţe din septembrie 2013. 

×