x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român, noul Coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Un român, noul Coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

de Marina Constantinoiu    |    13 Iun 2013   •   17:44
Un român, noul Coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Noul coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) este un diplomat român, Cornel Feruţă. Feruţă este acum directorul general pentru afaceri politice în Ministerul de Externe. El îşi va începe mandatul în septembrie. Cornel Feruţă este diplomat de carieră, cu o activitate de peste 15 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, dar puţini ştiu că şi-a început cariera ca jurnalist de politică externă chiar la...Jurnalul Naţional!

El va asigura coordonarea activităţilor interne şi externe ale AIEA. Decizia a fost luată de directorul general AIEA, Yukyia Amano.

Feruţă a mai avut funcţii executive în cadrul direcţiilor OSCE, Balcanii de Vest, dar a fost şi director de Cabinet al ministrului de Externe şi director general pentru afaceri politice. A deţinut funcţia de Reprezentant Permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena în perioada 2007-2012.

“Această nouă reuşită a unui diplomat român de a ocupa o poziţie importantă în cadrul AIEA, dincolo de confirmarea competenţelor profesionale ale acestuia, reprezintă şi o recunoaştere a rolului şi contribuţiei României la activităţile Agenţiei în consolidarea securităţii internaţionale. Îmi exprim satisfacţia pentru această evoluţie care are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe promovează activ diplomaţi români în poziţii de înaltă responsabilitate în cadrul organizaţiilor internaţionale”, a declarat ministrul de Externe Titus Corlăţean.

 

×