x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român riscă pedeapsa capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri

Un român riscă pedeapsa capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri

de Agerpres    |    22 Dec 2011   •   16:25

Un cetatean roman este arestat in Malaezia din luna octombrie 2011, fiind suspectat de savarsirea infractiunii de trafic de droguri, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe remis joi Agerpres.

Potrivit MAE, cazul este cunoscut Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur, care a informat ministerul de la Bucuresti, dupa ce, la inceputul lunii noiembrie 2011, a verificat si primit de la autoritatile locale confirmarea informatiei.

Conform metodologiei uzuale in asemenea cazuri, s-a procedat la informarea familiei, care a oferit si unele detalii suplimentare. Consulul Ambasadei l-a vizitat in penitenciar pe cetateanul roman in 4 noiembrie si mentine o legatura nemijlocita cu acesta.

Misiunea a intreprins demersuri pentru identificarea pe plan local a unor avocati specializati in astfel de cazuri penale.

La ora actuala, procedura judiciara initiata in acest caz se afla in faza de urmarire penala. In consecinta, nu s-a pronuntat inca o hotarare judecatoreasca de condamnare. Intrucat ancheta este in curs de desfasurare, informatiile existente la dosarul cauzei nu pot fi facute publice

MAE informeaza ca legislatia malaeziana in materie penala este deosebit de drastica, astfel incat o persoana condamnata pentru trafic de droguri este pasibila de pedeapsa capitala.

×