x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tren personal a deraiat în Covasna - update

Un tren personal a deraiat în Covasna - update

25 Ian 2010   •   00:00

Un tren de persoane a deraiat, luni dimineaţă, în judeţul Covasna, între staţiile Malnaş Sat şi Bixad Sat. Primele informaţii arătă că nu există victime în urma incidentului, informează Mediafax. Incidentul, care a avut loc în jurul orei 08.30, a fost cauzat de uzura şinei şi de ger, a precizat sursa citată. În tren se aflau 29 de pasageri, ei fiind preluaţi de o altă garnitură feroviară.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Covasna, Constantin Scurtu, a declarat că trenul personal 4503, care circula de la Braşov la Izvorul Olt, a deraiat la o distanţă de 500 de metri de staţia Malnaş Sat.

Conform Serviciului Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov, la faţa locului sunt specialişti care încercă repunerea vagonului pe şine şi reluarea traficului feroviar, care este blocat la această oră. Niciun pasager nu a fost rănit în urma incidentului. Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin a garantat că oamenii aflaţi în trenul care a deraiat vor fi preluaţi de o altă garnitură care va veni din Miercurea Ciuc. Prefectul a adăugat că după ce va prelua călătorii trenul se va întoarce la Miercurea Ciuc, unde oamenii vor aştepta reluarea traficului feroviar. Potrivit sursei citate, în prezent călătorilor le este asigurată căldura în tren şi sunt specialişti la faţa locului pentru repunerea vagonului pe şine.

UPDATE: Vagonul a fost repus pe sine, circulatie reluata.

Şefu Poliţiei Transporturi Feroviare Covasna, Constantin Scurtu, a declarat, că vagonul deraiat a fost ridicat pe şine, după care garnitura a fost dusă în staţia CFR Malnaş, unde va sta o perioadă pe o linie secundară, după care va ajunge la Braşov.

Scurtu a adăugat că circulaţia feroviară a fost reluată în jurul orei 13.00.

Potrivit sursei citate, cauzele exacte care au dus la producerea acestui incident vor fi stabilite de către comisa de anchetă care se află la faţa locului.

×
Subiecte în articol: trafic