x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Una din patru infracţiuni comise în Berlin este "opera" unui român (raport oficial)

Una din patru infracţiuni comise în Berlin este "opera" unui român (raport oficial)

16 Iul 2013   •   18:34
Una din patru infracţiuni comise în Berlin este "opera" unui român (raport oficial)

Un raport oficial obţinut de presa germană arată riscurile aduse de valul de imigranţi români şi bulgari "păcii sociale" şi integrităţii comunităţilor locale.

Potrivit statisticilor oficiale, 437.000 de români şi bulgari au migrat ilegal în Germania în ultimii trei ani, 176.000 numai anul trecut. Destinaţiile lor favorite: Duisburg, Dortmund, Berlin, Hannover, Munchen, Mannheim, Offenbach şi Frankfurt, scrie tabloidul german Bild, citat de Daily Mail.

Pe lângă faptul că "românii trăiesc în condiţii insalubre", copiii "provoacă un adevărat haos în sistemul de învăţământ, preferând să vorbească limba maternă".

De asemenea, infracţionalitatea a crescut dramatic. Numai în Berlin, numărul jafurilor este cu 39 la sută mai mare decât în 2012, iar 13 locuinţe dintr-o mie cad pradă hoţilor, "preponderent români şi bulgari". De altfel, dintre autorii de infracţiuni comise anul trecut în capitală, 75 la sută erau non-germani, iar o treime dintre aceştia, mai exact 31 la sută au fost români.

Până la 1 ianuarie 2014, accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Germania este încă restricţionat, dar, după acea dată, experţii se aşteaptă la un adevărat exod, în condiţiile în care lacunele din legislaţia germană permit familiilor cu mai mulţi copii să obţină beneficii sociale ce pot ajunge şi la 2.500 de euro.

Un alt raport, intrat, de această dată, în posesia Frankfurter Allgemeine Zeitung, arată că marea majoritatea a familiilor ajunse ilegal în Germania au cel puţin trei copii, însă se poate ajunge şi la situaţii cu 10 minori în întreţinere.

Acelaşi cotidian trage şi concluzia amară: "Pentru fiecare copil minor, părintele primeşte lunar mai mult decât câştigă un profesor în România..."

×