x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UNARTE – Porţi deschise la 150 de ani

UNARTE – Porţi deschise la 150 de ani

de Maria Sârbu    |    01 Iun 2014   •   19:02

Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (UNARTE) a organizat sâmbătă, 31 mai, o ediţie specială a evenimentului “Porţi deschise”. Specială - pentru că a fost prilejuită de împlinirea în 2014 a 150 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii de învăţământ superior.

În curtea interioară a sediului din Calea Griviţei s-au adunat încă de dimineaţă studenţi şi profesori, mulţi invitaţi, toţi asistând mai întâi la un moment aniversar. Au urmat atelierele tematice prezentate de studenţi. Cei care au ajuns aici, în ciuda precipitaţiilor sporadice, au fost martori la diverse workshop-uri, fie la cele de ardere a ceramicii, de confecţionare a bijuteriilor, de plelucrare a metalului şi sticlei, fie la cele de desen, de tehnici tradiţionale în gravură şi sculptură, la cele de textile etc.

Poate cel mai atrăgător loc a fost cel de prezentare a spectacolului de teatru. Câţiva studenţi de la Scenografie (coordonatori profesorii Viorica Petrovici şi Cristian Niculescu) au hotărât, întru prezentarea a ceea ce fac ei în şcoală, să  realizeze un spectacol, invitând o tânără şi originală regizoare (Crista Bîlciu) şi două tinere actriţe. Au creat împreună un spectacol de... 7 minute, jucat la fiecare 20 de minute. Într-un spaţiu foarte mic (cu doar patru - cinci locuri, cu decor spectaculos), publicul intra pe... fereastră. Interesul pentru teatru la UNARTE este bine întemeiat: scenografia şi arta spectacolului sunt inseparabile.



×