x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungureanu: Nu am fost un tocilar, ci un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă

Ungureanu: Nu am fost un tocilar, ci un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă

03 Mar 2012   •   15:53
Ungureanu: Nu am fost un tocilar, ci un licean încântat de ceea ce înseamnă adolescenţă

Premierul Ungureanu a spus, sambata, la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iasi, pe care l-a absolvit in urma cu 25 de ani, ca nu a fost un tocilar si ca s-a bucurat de adolescenta, el facand aceste declaratii dupa ce conducerea scolii a citit notele avute de el in liceu.

La "Costache Negruzzi" din Iasi, premierul a aflat de la directorul scolii ce note a avut in clasele a X-a si a XII-a, pe care le-a incheiat cu mediile 9,93, respectiv 9,91, potrivit MEDIAFAX.

Directorul scolii a citit in cancelarie mediile lui Ungureanu, in prezenta mai multor elevi ai liceului, majoritatea olimpici, precum si a unor cadre didactice.
"Majoritatea elevilor din liceu aveau in anii aceia medii de 7,8 si 9, insa toti intrau la facultate. Era o exigenta foarte mare. Elevul Mihai Razvan Ungureanu a avut in clasa a XII-a medii de 10 la romana, matematica, fizica, istorie, dar si la multe alte discipline. Rezultate foate bune a avut si in clasa a X-a, absolvita cu media 9,93. A avut 19 absente in clasa a X-a, insa toate sunt motivate", a afirmat directorului Colegiului "Costache Negruzzi", Camelia Gavrila.
Ea a mai spus ca Ungureanu a fost un sef de promotie cu rezultate spectaculoase, confirmate apoi in cariera sa, ca istoric, diplomat si acum premier.

La randul sau, premierul Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca este foarte emotionat ca a revenit in liceul in care a invatat, spunand ca a studiat la "Costache Negruzzi" opt ani, intre clasele V-XII.
"Celor foarte tineri din sala le spun ca nu am fost un tocilar. Dimpotriva, am fost un licean incantat de ceea ce inseamna adolescenta. Nu a existat zi in care sa nu ma fi bucurat. Ma leaga foarte multe amintiri de acest liceu si continuu sa cred ca este cel mai bun liceu din Iasi", a afirmat premierul.

El le-a spus elevilor prezenti ca este doar un cetatean care a acceptat o responsabilitate.
"Grijile dumneavostra sunt in responsabilitatea mea. Imi doresc sa nu va dezamagesc nici pe voi, nici pe profesorii adunati in jurul mesei", le-a spus Ungureanu elevilor prezenti.
Premierul a fiost intrebat de elevi ce materie i-a placut in liceu, raspunazand ca i-a placut matematrica si ca ii pare rau ca a renuntat la aceasta pentru o "pornire launtrica" - istoria.

La ora transmiterii acestei stiri, premierul discuta cu studentii basarabeni in sala de festivitati a Colegiului "Costache Negruzzi", la intalnire luand parte aproximativ 180 de tineri.
Premierul a ajuns, sambata dupa-amiaza, la Liceul "Costache Negruzzi" din Iasi cu o intarziere de aproximativ 45 de minute fata de ora anuntata initial, el cerandu-se scuze profesorilor si elevilor care l-au asteptat.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a absolvit in anul 1987, ca sef de promotie, Liceul "Costache Negruzzi" din Iasi, apoi a urmat cursurile Facultatii de Istorie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", pe care a incheiat-o tot ca sef de promotie.

×
Subiecte în articol: observator mihai razvan ungureanu