x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Unirii Principatelor - Iohannis și Ciolacu în București, Ciucă și Simion la Iași și Focșani

Ziua Unirii Principatelor - Iohannis și Ciolacu în București, Ciucă și Simion la Iași și Focșani

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   08:10
Ziua Unirii Principatelor - Iohannis și Ciolacu în București, Ciucă și Simion la Iași și Focșani

Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu vor participa, de Ziua Unirii Principatelor Române, separat, la evenimente din Capitală, în timp ce președintele Senatului, Nicolae Ciucă va merge la Iași și Focșani.

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri, de la ora 12.00, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române organizată la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut”, din Parcul Carol I.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre și Diviziei 2 Infanterie „Getica”, prilejuită de împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, care va avea loc tot de la ora 12.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, va participa la manifestările oficiale din Piața Unirii, Iași, apoi la cele din Focșani.

AUR organizează, începând cu ora 08:30, o conferință dedicată importanței zilei de 24 ianuarie la Hotelul Traian cu titlul „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”. Președintele AUR, George Simion, alături de membrii și simpatizanții AUR vor fi prezenți la manifestațiile dedicate Unirii Principatelor Române din Iași și Focșani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ziua unirii principatelor iohannis