x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uniunea Europeană vrea maşini pe hidrogen

Uniunea Europeană vrea maşini pe hidrogen

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00
Uniunea Europeană vrea maşini pe hidrogen
Sursa foto: THOMAS LOHNES/

Comisia Europeană a adoptat miercuri două propuneri legislative destinate incurajării producţiei de vehicule care să funcţioneze cu combustibil pe bază de hidrogen /H/, o sursă de energie mult mai puţin poluantă decăt combustibilul actual.

Comisia propune ca UE să finanţeze cu pănă la 470 de milioane de euro in şase ani un program de cercetare şi dezvoltare a sistemului pe bază de celule de combustibil şi a hidrogenului. Hidrogenul poate fi utilizat drept carburant pentru motoarele pe bază de combustie internă sau in sistemele pe bază de celule de combustibil. Carburantul pe bază de hidrogen prezintă avantajul de a nu elimina in atmosferă dioxid de carbon, principalul gaz cu efect de seră.

Această iniţiativă tehnologică comună (ITC), reprezentănd un parteneriat public-privat intre industrie, statele membre şi Comisia Europeană, "trebuie să accelereze dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hidrogen, iar acestea ar urma să fie făcute disponibile pentru publicul larg intre 2010 şi 2020", a subliniat CE in cadrul unui comunicat.

×
Subiecte în articol: verde!