x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Secțiile ATI în colaps. Pacienții cu COVID-19 continuă să fie transferați în Ungaria

UPDATE Secțiile ATI în colaps. Pacienții cu COVID-19 continuă să fie transferați în Ungaria

15 Oct 2021   •   14:26
UPDATE Secțiile ATI în colaps. Pacienții cu COVID-19 continuă să fie transferați în Ungaria
Sursa foto: Hepta

Alți 12 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, sunt transportați vineri în Ungaria.

Conform Ministerului Sănătății, este vorba despre 5 pacienți intubați care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți Covid grav în țara vecină pentru tratament.

Transferul primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, în Ungaria, a început joi. Inițial, era vorba de 10 bolnavi, 8 internați la București și 2 la Timișoara. Ministrul interimar al Sănătății Cseke Atila a anunțat apoi că au fost transferați în Ungaria doar 8 dintre cei 10 pacienți programați. Unul a murit, iar altul nu era stabil, a precizat ministrul.

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministerul Sănătății a anunțat că, joi, a început transferul primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, în Ungaria. Este vorba de 10 bolnavi, 8 internați la București și 2 la Timișoara.

Totodată, 8 dintre pacienți au fost internați în UPU din unități sanitare din București și 2 din Timișoara. Aceștia sunt în stare stabilă, sunt transportabili și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Din cei 10 bolnavi, 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană.

Pe parcursul transportului, pacienții vor fi monitorizați de echipe medicale complexe.

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID pacienti Ungaria