x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Urban: Guvernul, şanse mari să cadă "pe mâna parlamentarilor PDL"

Urban: Guvernul, şanse mari să cadă "pe mâna parlamentarilor PDL"

02 Iun 2010   •   00:00

Guvernul are şanse mari să cadă "pe mâna parlamentarilor PDL", avertizează senatorul PDL Iulian Urban pe blogul său, care consideră votul din Camera Deputaţilor privind nominalizarea unui judecător la Curtea Constituţională un exerciţiu pentru moţiunea de cenzură.

"Scandalul de la Camera Deputaţilor pe votul privind nominalizarea unui judecător la Curtea Constituţională este extrem de interesant. Social-democraţii au reuşit să obţină mai multe voturi pentru candidatul lor Valer Dorneanu (161), în defavoarea candidatului PDL, Mircea Ştefan Minea (123). Chiar dacă PSD a obţinut voturile deputaţilor aflaţi la guvernare, Dorneanu nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru validarea pe post, având nevoie de jumătate plus unu din numărul mandatelor, mai exact 168 de voturi. Şedinta a fost suspendată din lipsă de cvorum", aminteşte Urban, potrivit antena3.ro.

Senatorul nu este neliniştit atât de scandalul provocat de nevalidarea votului, cât de rezultatul acestuia. El atrage atenţia că incidentul demonstrează "cât de fragil stă acest Guvern" şi sugerează că ar putea fi vorba de un exerciţiu-test înainte de votul pentru moţiunea de cenzură.

"PS - spre deosebire de alţii, eu nu bag mâna în foc că neapărat independenţii şi minorităţile au Ťtrădat steagulť. Ba, dimpotrivă, am sentimentul ferm că este vorba de vot dat de deputaţi PDL!! Adică Guvernul PDL are şanse mari să cadă la moţiunea de cenzură pe mâna ... parlamentarilor PDL ! Adică cei care negociază deja funcţii şi posturi cu PSD şi PNL", conchide Iulian Urban.

×
Subiecte în articol: observator