Cei cinci mineri decedaţi la Uricani, provenind din familii simple de momârlani, vor fi îngropaţi conform tradiţiei, în grădina casei părinteşti. Spre desosebire de tragediile anterioare, la care funeraliile au fost organizate de către ortaci, cu fanfară şi public, aceştia vor avea parte de servicii funerare discrete, în familie. De altfel, rudele nu doresc să stea de vorbă cu nimeni despre tragedie. Familia electricianului Nădrag Ion a fost singura care a acceptat să povestească despre cele întâmplate.
O familie lovită de durere: Ion avea doar 36 de ani şi aştepta să devină tată. "Copilul meu şi-a făcut singur un drum în viaţă. Nu îi lipsea nimic. Câştiga nici bine nici rău, dar nu îi lipsea nimic. Nu s-a plâns niciodată de munca în subteran. Soarta te loveşte când nici nu te aştepţi. Nora mea e însărcinată în luna a doua. Copilul încă nici nu s-a născut şi a şi rămas fără tată”, ne-a declarat tatăl minerului decedat în explozia care a avut loc sâmbătă la mina Uricani.
O rudă apropiată de-a lui Ion Nădrag, miner activ, a povestit câte ceva despre modul în care a avut loc accidentul. "Lucrez în mină de 16 ani şi ştiu foarte bine ce se întâmplă acolo. Nu au cum să îi facă vinovaţi pe cei cinci, pentru că zona în care se aflau ei nu era nici o acumulare de gaze. Toţi cinci aveau experienţă şi nu ar fi făcut greşeli. Acumularea de gaze s-a produs din cauză că s-au folosit ventilatoarele de aer, care nu fac faţă să aerisească. Acumularea de gaze era undeva pe galerie, departe de ei. Aproape sigur, când au rebranşat curentul electric, s-a produs explozia. Ei au fost loviţi de unda de şoc şi de flăcări. Toţi au arsuri pe faţă. I-am vazut la morgă. Explozia a fost atat de puternică, încât unul dintre ei a fost proiectat pe tavanul galeriei. De acolo l-au dat jos”, a povestit minerul care este rudă cu victima Ion Nădrag.