Modele • Armonia culorilor vii.
Ambasada Republicii Islamice Pakistan şi Muzeul Naţional al Satului au
organizat în această săptămână o expoziţie de broderii cusute de
tinerele pakistaneze. Tematica este una specială: ceremoniile de nuntă.
FRUMUSEŢE. Exponatele au un farmec aparte, ce reînvie vremuri dragi
Credit: Agerpres
De la 26 februarie, imediat după Sărbătoarea Dragostei, Dragobetele, şi până la mijlocul lunii martie toţi cei care se pregătesc de o nuntă inedită sunt invitaţi să păşească pragul Muzeului Naţional al Satului. Broderii în mii de nuanţe colorate, cu o tradiţie de peste 4000 de ani sunt expuse în România. Într-un decor perfect autentic, exponatele cuprind fragmente care au făcut cândva parte din rochiile de mireasă ale femeilor din provincia Sindh.
"Astăzi, viaţa în astfel de regiuni este dură, lipsită chiar şi de cele mai elementare condiţii de trai. Pentru locuitorii acestor zone, ea este un şir lung de privaţiuni. Un moment festiv este prilejuit de ceremonia căsătoriei. Încă de la o vârstă fragedă tinerele fete iau contact cu rochii bogat ornamentate, brăţări de sticlă şi cercei de argint", a mărturisit Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, Excelenţa Sa Sanullah.
Un eveniment şi totodată un omagiu adus nenumăratelor fete care şi-au împletit şi vor continua să-şi împletească visele în broderia propriilor rochii de mireasă. Cu această ocazie, ambasadorul Pakistanului a dedicat poemul intitulat vise ţesute în culori artiştilor anonimi de odinioară, care s-au făcut una cu nisipul lăsând în urmă visele lor.
Citește pe Antena3.ro