x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Următoarea tranșă de vaccin va sosi marți în România. Dozele vor fi distribuite în șapte orașe

Următoarea tranșă de vaccin va sosi marți în România. Dozele vor fi distribuite în șapte orașe

28 Dec 2020   •   22:48
Următoarea tranșă de vaccin va sosi marți în România. Dozele vor fi distribuite în șapte orașe
Sursa foto: Lucian Alecu

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că marți vor sosi în țară 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Acestea vor fi trimise cu avionul și vor fi distribuite la spitale din șapte orașe.

140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi marți în țară. Acestea vor fi trimise cu avioane care vor ateriza la aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în jurul orei 7.50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași. În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Vaccinurile vor fi trasportate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă. Autoritățile au mai anunțat că în București vor fi distribuite 40.950 de doze, în Iași 25.350 de doze, în Cluj-Napoca 29.250 de doze, în Constanța 8.775 de doze, în Craiova 12.675 de doze, în Brașov 12.675 de doze și în Timișoara 10.725 de doze.

(sursa: Mediafax)

×