x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un urs „pescar” a făcut ravagii la o păstrăvărie din Apuseni. Ferma a rămas fără o tonă de pește

Un urs „pescar” a făcut ravagii la o păstrăvărie din Apuseni. Ferma a rămas fără o tonă de pește

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   13:15
Un urs „pescar” a făcut ravagii la o păstrăvărie din Apuseni. Ferma a rămas fără o tonă de pește
Sursa foto: pexels

Un incident neobișnuit a avut loc weekendul trecut în comuna Lupșa din Munții Apuseni, într-o fermă piscicolă din zona Mănăstire. Un urs înfometat, aparent în căutare disperată de hrană, a crezut că și-a găsit norocul când a ajuns în apropierea unui bazin plin cu păstrăvi.

Însă, neatenția i-a jucat o festă ursului hoinar, iar o mișcare greșită a dus la consecințe neașteptate. În încercarea sa de a prinde pește pentru a-și potoli foamea, ursul a declanșat, fără să vrea, sistemul de evacuare a apei din bazin.

Imaginile surprinse de camera de supraveghere a crescătoriei arată cum ursul, cu toată determinarea sa, a fost luat prin surprindere de scurgerea apei, iar peștii au luat-o la vale într-un spectacol acvatic de proporții. Rezultatul: ursul rămâne înfometat, iar aproximativ o tonă de pește se revarsă în valea din apropiere.

„Ursul locuiește în păduri de conifere şi foioase, având activitate preponderent diurnă. La noi, ursul mănâncă după anotimp. Primăvara se hrănește mai ales cu cadavrele sălbăticiunilor care n-au putut trece iarna, vara mănâncă mai multe fructe decât animale (zmeură, mure, afine, merişoare), iar toamna regimul aste aproape exclusiv vegetarian. Mai mănâncă, miere, furnici, albine, viespi etc”, susțin specialiștii în fauna montană de la Parcul Natural Apuseni, conform adevărul

×
Subiecte în articol: Păstrăvărie Lupșa urs apuseni