x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de percheziții la suspecți care au încheiat contracte de credit fără acoperire

Val de percheziții la suspecți care au încheiat contracte de credit fără acoperire

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   08:06
Val de percheziții la suspecți care au încheiat contracte de credit fără acoperire
Sursa foto: Foto: observator.tv

Peste 30 de percheziții au loc miercuri dimineața în 11 județe și în Capitală într-un dosar instrumentat de polițiștii din Bacău și de DIICOT, în care suspecții sunt acuzați de faptul că ar fi încheiat contracte de credit pentru achiziția unor mărfuri știind că la scadență nu vor fi bani în conturi.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău, fac 32 de percheziții domiciliare, miercuri dimineața, în județele Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani.

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerț, pentru inducerea în eroare a unor instituții financiare nebancare. Pe parcursul anului 2022, la grupul infracțional organizat ar fi aderat și alți membri, care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, ar fi achiziționat mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare”, transmite Poliția Română.

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate participă polițiștii din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate și serviciilor de combatere a criminalității organizate din Galați, Ploiești, Alba, Pitești, Mureș, Oradea, Constanța, Ilfov, Neamț, Ialomița, Dâmbovița și Vâlcea.

Acțiunea este susținută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanța și Târgu Mureș și ai inspectoratelor de jandarmi județene din Harghita, Dâmbovița, Ialomița, Vâlcea și Argeș.

×
Subiecte în articol: perchezitii suspecti