x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valentin Ceauşescu işi caută dreptatea

Valentin Ceauşescu işi caută dreptatea

de Violeta Fotache    |    15 Noi 2007   •   00:00
Valentin Ceauşescu işi caută dreptatea

Valentin Ceauşescu a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusă prin sentinţa Tribunalului Bucureşti in urmă cu un an.


Valentin Ceauşescu a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusă prin sentinţa Tribunalului Bucureşti in urmă cu un an.


Fiul familiei Elena şi Nicolae Ceauşescu, Valentin, a reclamat la Parchet neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor care i-au fost confiscate, dispusă prin sentinţa Tribunalului Bucureşti in urmă cu un an. El vrea să prevină "dispariţia" unora dintre cele 50 de tablouri care ar trebui să-i fie restituite.

Apărătorul lui Valentin Ceauşescu, avocatul Radu Antal, a precizat că, in solicitarea depusă la Parchetul instanţei supreme in urmă cu o săptămănă, clientul său cere de fapt punerea in executare a dispozitivului sentinţei penale dată de Tribunalul Bucureşti in anul 2006, privind restituirea către Valentin Ceauşescu a bunurilor confiscate familiei sale in timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Avocatul a precizat că nu ştie dacă Parchetul va da curs acestei cereri şi nici in căt timp, recunoscănd că este o solicitare neobişnuită, pentru care nu există un termen impus de lege.


DISPOZIŢIE DE PREDARE. "Dacă se va da curs cererii, atunci toate bunurile, oriunde s-ar afla ele, vor trebui predate lui Valentin Ceauşescu", a spus avocatul, precizănd că fiul familiei Ceauşescu aşteaptă ca Parchetul să emită o dispoziţie de predare a bunurilor. Avocatul atenţionează că neexecutarea sentinţei penale, care este favorabilă clientului său, intr-un termen rezonabil ar putea genera probleme pentru Valentin Ceauşescu. "Executarea este la
latitudinea petentului. Dacă in termen de trei ani nu se execută o sentinţă, se poate ajunge la prescriere, insă sper să nu ajungem pănă acolo. Noi am făcut acum cererea in care le spunem să pună in executare sentinţa de bunăvoie. Dacă nu se va pune in executare, noi mergem cu executorul nostru, dar este ultima soluţie. In cazul in care vor trece peste executor, atunci aceasta reprezintă o infracţiune", a spus avocatul Radu Antal.


LISTÃ.... Valentin Ceauşescu are şi temerea că o parte din bunurile căştigate in instanţa de judecată ar putea fi făcute "dispărute" ori "de negăsit". Reamintim că pe lista bunurilor s-au regăsit aproape 50 de tablouri semnate de autori celebri, precum Theodor Pallady, Corneliu Baba, Victor Brauner, dar şi sculpturi şi piese de mobilier unicat. In decizia de atunci a instanţei nu s-au regăsit cinci tablouri, toate uleiuri pe pănză, respectiv "Natură statică cu pere", a lui Alexandru Ciucurencu, "Balerina in repaos", de Iosif Iser, "Natura statică doniţe", a lui Alexandru Ciucurencu, "Natură statică cu flori", a lui Dumitru Ghiaţă, şi "Natură statică vas cu flori", a lui Nicolae Tonitza. Ele au fost ulterior revendicate intr-un proces civil, in octombrie 2007, Tribunalul Bucureşti hotărănd că Valentin Ceauşescu poate păstra tablourile care au aparţinut familiei sale.


×
Subiecte în articol: observator ceausescu valentin