x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vama, sub pamant SRL

Vama, sub pamant SRL

de Dana Andronie    |    Dana Ciobanu    |    23 Aug 2005   •   00:00
Vama, sub pamant SRL

In prima seara dupa Stufstock, "unu’ cu doua maini, doua picioare si o creasta" (dupa descrierea angajatilor) a organizat un show pentru cei care nu au avut loc printre artistii catavencilor. Spectatori, o adunatura de punkeri prea obositi sa mai ajunga la cort.

Am ajuns din nou in Vama pentru a vedea ce a lasat in urma "tsunami Stufstock" si ce se mai poate intampla pe o plaja ravasita de vantul si decibelii din week-end. Spre surprinderea noastra, s-a gasit un manager care sa prelungeasca cheful cu un "After Stufstock party". Scena nu puteai sa o ratezi. Multimea de tricouri sordid pictate si racnetele la microfon ne-au lamurit: picasem in mijlocul unui concert cu artisti de "sub pamant" (underground), genii neintelese, cu cercei ruginiti in urechi si frizuri naclaite, pe care nu-i cheama nimeni (sau aproape nimeni), pe o scena luminata cu mai mult de doua faruri.

COMERT. Raurile de bere au curs la fel de inspumate si dupa incheierea oficiala a actiunii de salvare a Vamii

SI PUNKER, SI MANAGER. Ne-am proptit intr-o tejghea de lemn de langa "teatrul de lupta" si dupa vreo cinci minute de asteptare am primit lamuririle necesare. Organizator este Tavi: "doua maini, doua picioare si creasta". Cu aceste indicii am purces la identificarea punkerului-sef. Ne-am invartit in jurul scenei, printre spectatori trantiti pe bancile de lemn sau direct pe nisip, dar n-am gasit decat vreo doi tineri imberbi, impobobiti cu creasta. Dupa cosurile de pe fata, am ghicit ca mai avem de cautat. Cand in cele din urma, cu timpanele ranite, l-am identificat pe Tavi, l-am tras deoparte, pentru lamuriri. Opt formatii venite din pasiune (si pe putini bani) se produceau in fata carciumii lui Tavi, pentru ca nu au mai avut loc pe scena artistilor care tot "salveaza" Vama Veche. O noapte intreaga de recitaluri underground l-a costat 600 de euro, plus o paguba de 150 de euro, pentru un microfon stricat. Managerul (el insusi memru al unei trupe underground) este totusi multumit de incasari, care l-au salvat de la o balanta contabila negativa: "In doua seri am castigat cat toata vara. Puteai sa vinzi orice, pana si sireturi, terminai tot stocul. Daca as fi avut 4.000 de euro, atat cat s-a dat pe Zdob si Zdub la Stufstock, faceam un festival de cinci zile. E o mare afacere care a pornit din start cu un concept gresit. Nu-i nimic de salvat aici!".

×
Subiecte în articol: observator