x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanatori straini in Delta

Vanatori straini in Delta

de Alexandru Nastase    |    21 Sep 2005   •   00:00

Zeci de vanatori italieni se afla de cateva zile la Tulcea, asteptand sa mearga in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD) pentru a vana. Strainii au venit special in Romania pentru partidele de vanatoare si spun ca nu vor pleca fara sa fi impuscat cateva pasari. De asemenea, alti vanatori straini sunt asteptati in urmatoarea perioada la Tulcea pentru a merge in Delta. In plus, mai multe asociatii de vanatori si firme de turism au adus in Delta sute de vanatori in ultimele zile.

OPOZITIE. Firmele se opun vehement interzicerii vanatorii pe teritoriul RBDD si chiar ameninta cu solicitarea in instanta a unor despagubiri foarte mari pentru prejudiciile care le vor fi create. Pana acum, vanatorii sau cei care i-au adus in Delta nu au motive de nemultumire, intrucat sezonul la impuscat pasari si animale s-a deschis de la 15 septembrie. Si asta in ciuda faptului ca specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii au recomandat amanarea lui pana in jurul datei de 1 noiembrie. Motivele enumerate intr-un studiu inaintat Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) erau nenumarate si se refereau in special la faptul ca apele foarte ridicate inregistrate in acest an au afectat perioada de cuibarit si crestere a puilor.

UNDA VERDE. Argumentele stiintifice n-au fost luate in seama de guvernatorul-gunoier, Paul Cononov, care a dat verde pentrudeschiderea sezonului la vanatoare. Responsabilii ARBDD si ai institutului urmau sa se intalneasca ieri la sediul Administratiei Biosferei pentru a discuta posibila inchidere a sezonului la vanatoare si efectele produse de gripa aviara asupra pasarilor din rezervatie. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator delta