x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanghelie, despre Oprescu: Îi urez sănătate; doar nebunii se bucură de răul altuia

Vanghelie, despre Oprescu: Îi urez sănătate; doar nebunii se bucură de răul altuia

18 Sep 2015   •   15:29
Vanghelie, despre Oprescu: Îi urez sănătate; doar nebunii se bucură de răul altuia

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri că îi urează sănătate lui Sorin Oprescu şi că nu se bucură că acesta a fost arestat preventiv, deoarece "doar nebunii se bucură de răul altuia".

Prezent vineri la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este judecat pentru corupţie, Marian Vanghelie a fost întrebat de jurnalişti ce sfaturi îi dă primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat şi el tot de fapte de corupţie.

"Eu îi urez sănătate. Vă spun că, lăsând prostiile şi bătăliile politice, e greu şi nu mă bucur de răul altuia. Doar nebunii se bucură de răul altuia", a răspuns Vanghelie.

Pe de altă parte, Marian Vanghelie s-a întrebat cum au stabilit procurorii DNA prejudiciul în dosarul în care a fost trimis în judecată, susţinând că afirmaţiile denunţătorului sunt "poveşti".

"Cum putea să fie ţinut cineva patru luni la arest preventiv, dacă nu se vorbea de nişte cifre care nu au nicio legătură cu realitatea. Acest prejudiciu, care s-a aruncat pe piaţă, de 90 milioane euro. Pentru că este uşor să spui avocaţilor şi judecătorilor: 'citiţi dosarul într-un sfert de oră şi vedeţi 90 de milioane euro'. Luaţi comisionul şi diverse întâmplări hazlii, care s-au depus la dosar. După ce s-a terminat rechizitoriul, s-a ajuns la suma de 30 de milioane, dar, atenţie, nici măcar nu are relevanţă cu ce zice denunţătorul. Şi denunţătorul spune acolo nişte poveşti, că dacă citiţi vă bufneşte râsul. La un moment dat, DNA pune 40 milioane prejudiciu, din condei", a spus Vanghelie.

El consideră că evenimentele organizate de Primăria Sectorului 5 cu bani din sponsorizări nu ar trebui să fie considerate prejudiciu în dosar.

"Ce legătură au contractele de sponsorizare de la primărie cu evenimentele publice, cum a fost opt ani Revelionul? Cu tirurile de apă duse la sinistraţii din Botoşani? Cu clopotniţa făcută la biserică? Ce legătură au cu prejudiciul şi cu comisionul meu? Dacă cineva consideră că clopotniţa de la biserică... mă duc şi o iau. Fac acum o glumă", a explicat primarul.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

Agerpres

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie