x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vânt puternic și vizibilitate redusă în Masivul Bucegi. Turiștii sunt sfătuiți să nu urce pe munte

Vânt puternic și vizibilitate redusă în Masivul Bucegi. Turiștii sunt sfătuiți să nu urce pe munte

07 Dec 2013   •   13:32
Vânt puternic și vizibilitate redusă în Masivul Bucegi. Turiștii sunt sfătuiți să nu urce pe munte

Turiștii care se află, în acest week-end, pe Valea Prahovei sunt sfătuiți să nu urce pe munte în condițiile în care, la altitudini mari, vântul bate cu putere, temperatura este scăzută, iar vizibilitatea este redusă din cauza transportului de zăpadă și a ceții.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, sâmbătă, că pe Platoul Bucegi vântul foarte puternic viscolește zăpada, vizibilitatea fiind scăzută. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, telecabina din Bușteni a fost oprită.

De asemenea, în Sinaia, la Cota 2.000, vizibilitatea este redusă la maxim 30-40 de metri din cauza ceții și a vântului care bate cu putere transportând zăpada, relatează Agerpres.

Salvamontiștii spun că instalațiile de transport pe cablu funcționează, de la Cota 1.400 în sus, în funcție de intensitatea vântului. Deocamdată, la Azuga instalațiile de transport pe cablu funcționează, ele urmând a fi oprite dacă vântul se va înteți, a precizat administratorul domeniului schiabil din stațiune, Vasile Richea.

Salvamontiștii reamintesc faptul că traseele din Masivul Bucegi sunt închise și îi sfătuiesc pe turiști să nu urce pe munte.

×