x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasele şi statuetele din Cultura Cucuteni, prezentate în cadrul unei expoziţii la Roma

Vasele şi statuetele din Cultura Cucuteni, prezentate în cadrul unei expoziţii la Roma

18 Iun 2017   •   16:00
Vasele şi statuetele din Cultura Cucuteni, prezentate în cadrul unei expoziţii la Roma

O expoziţie fotodocumentară despre obiectele din cultura Cucuteni aflate în patrimoniul Muzeului Judeţean Botoşani va fi prezentată, în perioada 19-25 iunie, în capitala Italiei, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Judeţean. 

Expoziţia "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", care cuprinde imagini despre vasele de ceramică şi statuetele din lut descoperite în judeţul Botoşani, este organizată de Muzeul Judeţean Botoşani în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma şi Institutul Cultural Român. 

Ea este structurată pe imagini de înaltă fidelitate, realizate într-o manieră artistică de către fotografi profesionişti, care colaborează cu National Geografic şi o serie de texte explicative, în română, italiană şi engleză, grupate pe panouri de tip roll-up. 

"Artefactele acestei civilizaţii se remarcă printr-o gamă largă de motive decorative pe care artiştii cucutenieni le-au folosit şi combinat, utilizând doar trei culori (alb, negru şi roşu), într-o asemenea manieră încât rezultatele sunt spectaculoase, având în vedere epoca în care acestea au fost create", se precizează în comunicat. 

Oficialii muzeului susţin că această expoziţie nu este destinată să pună accentul principal pe informaţii ştiinţifico-istorice şi detalii tehnice, ci pe valoarea artistică a artefactelor ceramicii şi plasticii cucuteniene. 

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 19 iunie, ora 18,30, în sala de expoziţii a Accademiei di Romania din Roma, în prezenţa directorului muzeului botoşănean, Aurel Melniciuc. AGERPRES

×