x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Blaga a inspectat din nou Galaţiul

Vasile Blaga a inspectat din nou Galaţiul

de Petrişor Munteanu    |    08 Iul 2010   •   00:00
Vasile Blaga a inspectat din nou Galaţiul
Sursa foto: Daniel Mihalascu/Jurnalul National

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a revenit la Galaţi pentru o nouă evaluare a situaţiei. Încă dinaintea sosirii sale la Galaţi muncitorii care se aflau la digul gonflabil ridicat în zona Port Docuri – Direcţia Vamală lucrau la strângerea acestuia. Din primele date, se pare că digul nu era nevoie să fie instalat în acea zonă, fapt ce face ca munca oamenilor să fi fost în zadar.

Făcând o trecere în revistă a modului în care au reacţionat autorităţile locale din judeţele inundate, ministrul Vasile Blaga a precizat că nu are de reproşat nimic nimănui, cu o singură excepţie. "Am spus-o şi public şi cu atât mai mult îmi exprim nemulţumirea cu cât sunt de la mine din partid. Sunt nemulţumit de situaţia de la Botoşani. Atât de prefect, cât şi de preşedintele CJ de acolo", a precizat Vasile Blaga. După inspectarea zonei, şeful MAI a precizat că situaţia la Galaţi este bună şi că toată lumea poate sta liniştită.

Ministrul de Interne a precizat că a primit o solicitare de la omologul şefului IGSU din Republica Moldova cu privire la necesităţile pe care le au pentru rezolvarea situaţiei create de inundaţiile de pe Prut. "Între cele două ministere de Interne, noi şi Republica Moldova, avem o colaborare excepţională. Îi putem dota cu saci, cu pompe. Le putem trimite chiar înainte şi sunt sigur că Guvernul va aproba după aceea ajutorul către Republica Moldova", a explicat Blaga. Şeful Internelor a anunţat şi că România va face apel la ajutoarele puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, iar mâine, la Galaţi, va fi şi o vizită a comisarului pentru Cooperare Internaţională, ajutor umanitar şi răspuns la Situaţii de Urgenţă, Kristalina Georgieva.


Mihai Capră şi Gheorghe Emacu rămân secretari de stat la MAI
Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a anunţat la Galaţi că din cei 6 secretari de stat cât sunt în prezent vor rămâne doar trei. Pentru doi dintre aceştia, Vasile Blaga a luat şi decizia. Este vorba despre Mihai Capră, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, şi Gheorghe Emacu, secretar de stat pentru relaţia comunităţile locale. Celor doi secretari de stat care îşi vor păstra funcţiile li se va alătura încă unul care se va ocupa de coordonarea structurilor de ordine publică. "Pe domnul Capră îl ştiu de mult şi vreau să vă spun că a fost cel mai bun prefect pe care l-am avut în perioada 2004 - 2008", a precizat ministrul Vasile Blaga. El şi-a cerut scuze şi faţă de fostul şef ISU Galaţi, generalul Viorel Zaharia, pentru faptul că nu a putut fi prezent la sărbătorirea lui în momentul ieşirii la pensie, dar a promis că după ce va trece viitura pe Dunăre, va reveni la Galaţi pentru a-l sărbători pe general.

×
Subiecte în articol: observator