x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Chirila, 3 ani si jumatate inchisoare

Vasile Chirila, 3 ani si jumatate inchisoare

02 Apr 2004   •   00:00

Vasile Chirila, fost director adjunct la Primaria Capitalei, acuzat pentru luare de mita, a fost condamnat ieri la 3 ani si sase luni de inchisoare.

Chirila a fost acuzat de luare de mita (5.000 USD), alaturi de Daniela Juvete, jurista societatii Suport Logic, firma patronata de denuntatorul Bogdanel Stoicescu. In privinta Danielei Juvete, Tribunalul a hotarat condamnarea acesteia la 3 ani inchisoare. Cererea lui Juvete de a-i fi schimbata incadrarea juridica de la luare de mita, la dare de mita, a fost respinsa, considerata ca fiind nefondata.

DREPTURI INTERZISE. Instanta i-a interzis lui Chirila drepturile electorale si dreptul de a ocupa o functie de natura aceleia de care s-a folosit in savarsirea infractiunii, pe o perioada de 2 ani si sase luni dupa executarea pedepsei principale. Juvete nu a fost nici ea iertata din acest punct de vedere, fiindu-i interzis, timp de 2 ani dupa executarea inchisorii, sa fie aleasa in functii elective publice. Ambii inculpati au fost obligati sa plateasca cate doua milioane lei, sume reprezentand cheltuielile judiciare. Avocatul lui Chirila a anuntat ca va face recurs la sentinta pronuntata de TMB.

PLEDOARIE. La ultimul termen al procesului, respectiv 24 martie a.c., avocatul lui Chirila a incercat din rasputeri sa evidentieze nevinovatia acestuia. La incheierea procesului, Chirila a declarat in fata judecatorilor: „Nu am pretins si nu am primit niciodata bani, singura mea vina este aceea ca am stat in preajma unui om politic. Mi s-a cerut de nenumarate ori sa-l dau pe Basescu. Nu am ce sa spun despre domnul primar general". (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: observator chirilă