x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Dîncu, întâlnire cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării

Vasile Dîncu, întâlnire cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării

26 Apr 2022   •   23:30
Vasile Dîncu, întâlnire cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării
Sursa foto: Hepta

Ministrul Apărării Vasile Dîncu s-a întâlnit marți cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării. Dîncu a participat la prima reuniune a Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, găzduită în Baza Aeriană Ramstein de secretarul american al apărării Lloyd Austin.

Vasile Dîncu susține că reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă.

S-a discutat despre modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina.

Vasile Dîncu s-a întâlnit și cu ministrul ucrainean al apărării.

„În marja reuniunii de la Baza Aeriană Ramstein, am avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care am exprimat solidaritatea deplină a României cu Ucraina și am transmis disponibilitatea de avea un dialog constat și deschis ori de câte ori va fi necesar”, susține ministrul Apărării.

El susține că a reafirmat sprijinul necondiționat al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, a condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și a evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vasile dincu