x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: 20 de copii nu au reuşit să ajungă la cursuri

Vaslui: 20 de copii nu au reuşit să ajungă la cursuri

25 Ian 2010   •   00:00

Douăzeci de elevi de la Şcoala Generală nr. 7 din Vaslui nu au mai ajuns la cursuri după ce microbuzul cu care sunt aduşi la unitatea de învăţământ nu a mai pornit din cauza gerului. Din cauza intemperiilor, mai multe curse de transport auto cu plecare din Autogara Vaslui au fost anulate din cauza frigului.



Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, citate de Mediafax, cei 20 de elevi din localitatea Portari, care fac zilnic naveta la Şcoala nr. 7 din Vaslui, au fost nevoiţi să-şi prelungească week-endul cu încă o zi pe motiv că microbuzul şcolar s-a defectat din cauza temperaturilor foarte scăzute din noaptea de duminică spre luni. "Este singura problemă sesizată, deocamdată de către conducerile şcolilor în privinţa transportului elevilor cu microbuzele şcolare către unităţile de învăţământ. Mai există situaţii în care sălile de clasă nu sunt încălzite corespunzător, cum este la şcoala din Lipovăţ, având în vedere că de vineri nu s-a mai făcut focul în sobe, iar temperaturile în ultimele trei zile au fost extrem de scăzute”, a declarat, luni, Vasile Ursanu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.

Printr-o dispoziţie a Inspectoratului Şcolar, absenţele celor 20 de elevi care fac naveta din localitatea Portari în municipiul Vaslui vor fi motivate pentru ziua de luni, ţinând cont că nu au ajuns la cursuri din motive justificate.

Tot din cauza gerului, mai multe curse de transport auto cu plecare din Autogara Vaslui spre localităţi din judeţ şi din ţară, inclusiv spre Iaşi şi Bacău, au fost anulate sau au plecat cu întârziere. Astfel, patru autobuze nu au mai plecat pe trasee, iar două au plecat cu întârzieri de câteva zeci de minute, după ce şoferii nu au reuşit să pornească autobuzele sau microbuzele din cauza temperaturilor foarte scăzute. O parte din călătorii care nu au mai putut pleca din municipiul Vaslui cu autobuzele au mers la gară pentru a lua trenul.

În judeţul Vaslui s-au înregistrat, luni dimineaţă, temperaturi care au ajuns până la minus 24 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: trafic