x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai mare fabrică de pâine din România a fost vândută. Cine a cumpărat-o

Cea mai mare fabrică de pâine din România a fost vândută. Cine a cumpărat-o

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   11:20
Cea mai mare fabrică de pâine din România a fost vândută. Cine a cumpărat-o

Compania Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România a fost vândut grupului mexican Bimbo, au anunțat surse apropiate tranzacției.

Potrivit surselor Profit.ro, prețul vânzării se ridică la aproape 200 milioane euro iar tranzacția a fost deja finalizată și urmează a fi anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo.

Compania Vel Vitar face parte din grupu New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel. Reprezentanții NCH au confirmat tranzacția, scrie ziare.com

"Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de "pâine", Vel Pitar este o companie inovatoare.

Grupul mexican Bimbo este unul dintre cele mai importante la nivel global, aflandu-se pe piață din 1943. Compania deține operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, înregintrand o cifră de afaceri anuală de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franța, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveția și Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vel Pitar vanzare