x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict: achitaţi

Verdict: achitaţi

de Lucian Dobrater    |    19 Iun 2007   •   00:00
Verdict: achitaţi

Arestaţi cu mare tam-tam in vara anului trecut, edilii vălceni au fost achitaţi ieri de Curtea de Apel Alba, acolo unde fusese transferat procesul. Cei doi, primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu, au fost acuzaţi de fapte de corupţie. Gutău de luare de mită, iar Dicu de complicitate la aceeaşi infracţiune.

Primarul şi viceprimarul municipiului Rămnicu-Vălcea, Mircia Gutău şi respectiv Nicolae Dicu, au fost achitaţi ieri in urma unei sentinţe emise de Tribunalul Alba.

Arestaţi cu mare tam-tam in vara anului trecut, edilii vălceni au fost achitaţi ieri de Curtea de Apel Alba, acolo unde fusese transferat procesul. Cei doi, primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu, au fost acuzaţi de fapte de corupţie. Gutău de luare de mită, iar Dicu de complicitate la aceeaşi infracţiune. Potrivit sentinţei de ieri, Tribunalul Alba a revocat şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, dispusă anterior faţă de cei doi printr-o decizie a Curţii de Apel Alba-Iulia. Hotărărea completului de judecată a fost anunţată in lipsa celor doi, care nu au fost prezenţi in sala de judecată.

ACUZE. Conform anchetatorilor DNA, primarul şi viceprimarul oraşului Rămnicu-Vălcea ar fi pretins timp de patru luni să li se dea mită 50.000 de euro, in schimbul eliberării unui certificat de urbanism. Mai mult, viceprimarul Nicolae Dicu a fost prins in momentul in care incasa suma de 20.000 de euro. Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au fost ţinuţi in arest la Colibaşi şi ulterior au fost transferaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud. Curtea de Apel Alba-Iulia a decis, in noiembrie 2006, eliberarea de indată a edililor din Rămnicu-Vălcea, primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu. Instanţa a dispus, totodată, ca pe durata acestei măsuri primarul şi vicele să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte in instanţă ori de căte ori sunt chemaţi, să nu-şi schimbe locuinţa fără acceptul anchetatorilor, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Direcţia Naţională Anticorupţie contestă achitarea faptelor de corupţie pentru care au fost trimişi in judecată cei doi, precizănd chiar prin Biroul de Presă, că va face apel impotriva deciziei Curţii de Apel Alba.

EXCLUŞI DIN PD. Conducerea democrată, reunită la data de 17 iulie 2006, a decis excluderea din partid a lui Mircea Gutău. Preşedintele Emil Boc a precizat ca in cazul primarului Gutău s-a aplicat aceeaşi măsură ca şi in cel al viceprimarului Nicolae Dicu, la răndul său, exclus din partid. La momentul respectiv, Boc preciza că in cazul in care cei doi vor fi găsiţi nevinovaţi in urma proceselor vor putea fi reprimiţi in PD.

×
Subiecte în articol: observator dicu gutău nicolae dicu gut