x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vergu: "Nu comentez decizia lui Funeriu, rămân în proiect, pentru că sunt managerul acestuia"

Vergu: "Nu comentez decizia lui Funeriu, rămân în proiect, pentru că sunt managerul acestuia"

04 Iun 2010   •   00:00

Fostul consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu, a refuzat să comenteze decizia lui Daniel Funeriu privind eliberarea sa din funcţie şi susţine că va rămâne în proiect, pentru că este managerul acestuia, şi se "va bate" pentru el.
"Eu am fost consilierul personal al ministrului Educaţiei, iar în ceea ce am făcut în legătură cu proiectul nu este nimic ilegal, nu a existat nici o incompatibilitate. Baza de date pe care am solicitat-o în legătură cu practica nu avea legătură cu proiectul meu şi acest lucru se poate vedea din analiza documentului", a declarat pentru MEDIAFAX fostul consilier personal al ministrului Educaţiei, Melania Vergu.
Ea a susţinut că eliberarea sa din funcţie hotărâtă de ministru joi seară este opţiunea acestuia şi nu vrea să o comenteze.
"Alegerea domniei sale este cea pe care aţi auzit-o. Nu am ce să comentez legat de acest lucru şi nu sufăr, pentru că nu am încercat nici o secundă să mă folosesc de funcţia pe care o aveam în proiectul meu. Voi rămâne în proiect, pentru că sunt managerul acestuia, şi mă voi bate pentru el", a precizat Vergu.
Fostul conislier a susţinut că ceea ce o îngrijorează este campania "mârşavă şi discriminatorie" care şi-a făcut efectul.
"Regret campania mârşavă şi discriminatorie care mi s-a făcut, dar în instanţă voi dovedi că am avut dreptate şi că nu am făcut nimic ilegal. Mai mult decât atât, pot să spun că scrisoarea pe care am trimis-o rectorilor nu avea nici o legătură cu baza mea de date, ci doar am constatat că la nivelul instituţiei nu există, aşa cum ar fi fost normal, informaţii legate de stagiile de practică realizate în instituţiile subordonate MECTS. Mai mult decât atât, toţi cei implicaţi în proiecte cu fonduri europene ştiu exact că acestea nu aduc profit şi pot fi accesate de oricine", a precizat Vergu.
Potrivit acesteia, stagiile de practică sunt de fapt numai pe hârtie, iar prin proiectul său ar fi vrut să arate ce este bine să se facă în aceste stagii.

×
Subiecte în articol: observator