x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti bune pentru angajaţii de la stat: Bugetarii ar putea avea două noi zile libere de la anul

Veşti bune pentru angajaţii de la stat: Bugetarii ar putea avea două noi zile libere de la anul

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   09:43
Veşti bune pentru angajaţii de la stat: Bugetarii ar putea avea două noi zile libere de la anul

Începând cu anul 2025, salariaţii de la stat ar putea beneficia de două zile libere, pe lângă cele 17 zile de sărbători legale, conform unui proiect de HG recent, relatează Ziarul Financiar.

Este vorba despre proiectul de HG privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2025, publicat în data de 11.10.2023 pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Proiectul prevede că, pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 3 ianuarie şi 2 mai 2025 sunt stabilite ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite, anterior, ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorităţi şi instituţii publice.

Conform notei de fundamentare la HG, stabilirea celor două zile libere respectiv 3 ianuarie şi 2 mai 2025, au rol de punţi întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală şi perioadele de repaus săptămânal, conform legii.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect trebuie adoptat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angajati stat bugetari zile libere