x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti proaste pentru scuterişti: din 2013 vor avea nevoie de permis de conducere

Veşti proaste pentru scuterişti: din 2013 vor avea nevoie de permis de conducere

02 Oct 2012   •   21:33
Veşti proaste pentru scuterişti: din 2013 vor avea nevoie de permis de conducere

Comisiile juridică şi de industrii ale Camerei Deputaţilor au adoptat un raport favorabil la proiectul de lege al Guvernului privind modificarea Codului rutier, care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

"Concret, cei care vor putea să conducă pe drumuri publice mopede, trebuie să fie posesorii unui permis de conducere special pentru conducătorii de mopede şi vor da un examen construit şi destinat celor care vor conduce aceste modepe", a anunţa vicepreşedintele Comisiei juridice Bogdan Ciucă.

El a explicat că dacă cel care vrea să conducă un scuter are deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule nu va mai trebui să obţină acest permis.

Deputatul conservator a spus că această modificare este necesară, având în vedere că, potrivit statisticilor, au fost înregistrate foarte multe accidente, unele cu urmări foarte grave, în care au fost implicaţi cei care conduceau mopede, deoarece aceştia nu aveau cunoştinţe nici despre semne de circulaţie, nici despre reguli de prioritate.

Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect. Proiectul a fost adoptat de Senat în 17 septembrie.

×