x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti triste din Marea Britanie, despre românii dispăruţi în Canalul Mânecii

Veşti triste din Marea Britanie, despre românii dispăruţi în Canalul Mânecii

06 Aug 2017   •   20:55
Veşti triste din Marea Britanie, despre românii dispăruţi în Canalul Mânecii
Sursa foto: IakovKalinin/Getty Images/iStockphoto

Autorităţile britanice au anunţat duminică după-amiaza suspendarea operaţiunilor de căutare a doi cetăţeni români daţi dispăruţi după ce barca lor s-a scufundat în cursul nopţii în zona Canalului Mânecii, probabil din cauza coliziunii cu o altă ambarcaţiune, informează BBC online.

'În urma unei căutări extinse în zonă cu numeroase echipamente nu am găsit deocamdată nimic, prin urmare s-a decis suspendarea căutării în aşteptarea unor noi informaţii', a declarat Andy Jenkins, membru al Gărzii de Coastă britanice.

Patru cetăţeni români se aflau la bordul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, care conform poliţiei a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopţii. Cauza probabilă a scufundării este coliziunea cu o altă ambarcaţiune, dar autorităţile britanice afirmă că încă este prea devreme pentru a confirma cu certitudine o asemenea coliziune.

Unul dintre cei patru români, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost salvat de pescari, care l-au găsit agăţat de o baliză. El este rănit şi a fost transportat la spital. Un comandant al Gărzii de Coastă afirmă că acesta a fost foarte norocos că a reuşit să supravieţuiască, având în vedere că apa era foarte rece. Un al doilea român a fost şi el salvat iniţial de echipele de salvare, dar a decedat ulterior, iar ceilalţi doi sunt daţi dispăruţi.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară, se precizează într-un comunicat emis de MAE român. www.agerpres.ro

×