x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viață nouă pentru o familie cu 5 copii din Sectorul 5, prin implicarea primarului umanist Cristian Popescu Piedone

Viață nouă pentru o familie cu 5 copii din Sectorul 5, prin implicarea primarului umanist Cristian Popescu Piedone

23 Ian 2022   •   14:38
Viață nouă pentru o familie cu 5 copii din Sectorul 5, prin implicarea primarului umanist Cristian Popescu Piedone
Sursa foto: Lucian Alecu

O familie din Sectorul 5 are, din această săptămână, o viață nouă! Și nu pentru că vreunul dintre membrii săi ar fi primit un transplant, ci pentru că inimile tuturor au reînceput să bată de bucurie.

Cei șapte membri ai familiei, dintre care cinci copii, trăiesc ceea ce numai la televizor au putut vedea: au o casă nouă și curată, construită în timp record prin implicarea Primăriei Sectorului 5, beneficiază de electrocasnice noi și au acces la educație și servicii sociale.

Acesta este micul vostru palat, acum. Maica Domnului este cu voi și, prin puterea părintelui paroh s-au făcut aceste minuni. Ați fost luați în evidențele Direcției Generale de Assitență Socială și Protecția Copilului și faceți parte din familia noastră. A fi uman înseamnă a simți aproapele și asta facem noi”, a declarat primarul umanist al Sectorului 5, Cristian Victor Popescu Piedone, la inaugurarea noii locuințe a familiei Ganea.

În numai 17 zile, dintr-o casă dărăpănată, imobilul a fost transformat radical într-o casă cu acoperiș nou, izolație termică, instalații sanitare noi și mobilier nou, inclusiv computer și birou de studiu pentru copiii care merg la școală. Eu nici nu visam așa ceva, domnul primar!”, a exclamat Diana – mama celor cinci copii, când și-a văzut noua locuință.  

Cazul a ajuns în atenția primarului umanist Cristian Victor Popescu Piedone prin grija părintelui paroh al Bisericii Acoperământul Maicii Domnului, Mirea Vîrtejanu, și realizatorului de televiziune Dan Negru, aceștia luându-și angajamentul ca până pe 20 ianurie 2022 să dea șansa acestor copii și părinți să se bucure de un trai decent. Costurile de reabilitare ale căminului familiei Ganea nu au implicat fonduri publice, fiind susținute exclusiv din donații și prin contribuția unei companii private de construcții, SC. Concelex SRL. “Domnul primar a împlinit un cuvânt al Domnului, acela de a-și iubi aproapele,  ceea ce a și făcut prin gestul său umil”, a binecuvântat noul cămin preotul paroh.

 

Viață nouă pentru o familie cu 5 copii din Sectorul 5, prin implicarea primarului umanist Cristian Popescu Piedone

 

×
Subiecte în articol: cristian popescu piedone