x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, suspendat din funcţie, rămâne în arest

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, suspendat din funcţie, rămâne în arest

de Mediafax    |    28 Noi 2011   •   13:03

Judecatorii Tribunalului Cluj au hotarat ca Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, suspendat din functie, sa ramana in arest. Bica a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

In 31 octombrie, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica a fost retinut de procurorii DNA, in urma unui flagrant, si apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mita. Ulterior, Bica a facut recurs la decizia arestarii preventive, iar, in 11 noiembrie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins contestatia acuzatului.

Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis ordinul de suspendare din functia de vicepresedinte a Consiliului Judetean a lui Radu Bica, dupa ce a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia de respingere a recursului facut de Bica la masura arestarii preventive.

Vineri, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica, suspendat din functie in urma arestarii preventive, si femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Cluj, pentru fapte de coruptie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis in judecata pentru luare de mita, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mita.

Celelalte persoane cercetate in dosar - avocatul Bogdan Aldea si Robert Droniuc - au fost scoase de sub urmarire penala.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Cluj.

Potrivit DNA, in cursul lunii octombrie 2011 Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a doua persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului judetean Cluj, sa le furnizeze informatii obtinute in virtutea functiei si, astfel, sa faciliteze castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

In 14 noiembrie, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, declara ca, prin decizia Colegiului Director, Radu Bica a fost exclus din partid.

Radu Bica era vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Cluj din 2004 si vicepresedinte al PDL Turda din acelasi an.

O saptamana mai tarziu a fost retinut, tot pentru luare de mita, in forma continuata, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Acesta a fost arestat preventiv, in noaptea de 10/11 noiembrie, alaturi de directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia.

×