x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victimele lui Cuptor

Victimele lui Cuptor

de Dana Purgaru    |    27 Iul 2006   •   00:00

In Europa si in America, zeci de persoane isi pierd viata din cauza temperaturilor foarte ridicate. Din pacate, meteorologii anunta ca valul de caldura va continua, iar la noi cele mai afectate vor fi Campia de Vest si Campia Romana.

Click pt a mari imaginea
Click pt. a mari imaginea
In aceasta luna, in Europa si America, zeci de persoane si-au pierdut viata din cauza temperaturilor foarte ridicate. Valul de caldura care a afectat tara noastra in ultima perioada nu se va opri aici. Canicula va continua si astazi, cand se vor inregistra valori ale temperaturii maxime ce vor depasi 36 de grade Celsius. Perioada critica va fi dupa-amiaza, cand indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi local pragul valoric de 80 de unitati. "Pana saptamana viitoare nu se intrevede o racorire a vremii, decat pentru scurt timp, acolo unde vor fi ploi, desi si acestea vor fi putine, mai mult la deal si la munte, dupa-amiaza", a consemnat meteorologul Romica Jurca.

AVERTIZARE. Cele mai afectate zone vor fi Campia de Vest si apoi Campia Romana. Starea de disconfort termic se va mentine si noaptea cand temperaturile minime se vor situa in jurul a 20 de grade, depasind chiar aceasta valoare.

Aceasta situatie este cotata cu cod galben de specialistii de la ANM.
"Pe acest fond de canicula sunt asteptate totusi ploi in cantitati insemnate - peste 25 de litri pe metrul patrat - , grindina si vijelii in zonele montane, precum Carpatii Meridionali, Retezat sau Parang", ne-a declarat meteorologul de serviciu al ANM, Histiu Mihaita. Aceste averse vor fi prezente in fiecare seara si la inceputul noptilor.

EUROPA. Pe continentul nostru, vremea va continua sa fie foarte calda si se vor inregistra temperaturi ridicate in majoritatea zonelor, care vor depasi local 35 de grade Celsius. Cele mai afectate zone vor fi Spania, sud-estul Frantei, Germania, Italia si Ungaria.

AMBULANTA. Un doljean a murit din cauza caldurii, iar 49 de bucuresteni cu probleme cardiovasculare au chemat Salvarea in ultimele 24 de ore. Numarul apelurilor catre Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) creste de la o zi la alta, ca urmare a caniculei. Alti 60 de bucuresteni au lesinat pe strada din cauza soarelui puternic. A crescut, de asemenea, numarul cazurilor de lipotimii, deshidratari si colici biliare. SAMB a fost solicitat ieri pentru acordarea ajutorului de urgenta la patru incendii si 10 accidente auto.

×
Subiecte în articol: observator