x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victimele torţionarilor. Un EPISCOP face mărturii ZGUDUITOARE: Îi bagă o SÂRMĂ ÎN INIMĂ să nu se prefacă mort

Victimele torţionarilor. Un EPISCOP face mărturii ZGUDUITOARE: Îi bagă o SÂRMĂ ÎN INIMĂ să nu se prefacă mort

30 Sep 2013   •   13:48
Victimele torţionarilor. Un EPISCOP face mărturii ZGUDUITOARE: Îi bagă o SÂRMĂ ÎN INIMĂ să nu se prefacă mort

Un episcop al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, condamnat politic la şapte ani de închisoare şi care a suferit în lagărul de muncă de la Periprava, consideră că sunt tardive recentele măsuri luate împotriva fostului comandant al lagărului de muncă din Tulcea Ion Ficior, scrie RTV.NET.

Ioniţă Dumitru Nemţeanu, care a luat numele de călugăr Demosten, a declarat că acţiunea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc de a solicita Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începerea urmăririi penale a fostului comandant al coloniei de muncă Periprava, Ion Ficior, pentru genocid, ar fi trebuit să fie declanşată imediat după Revoluţie, când mulţi dintre deţinuţii politici erau încă în viaţă.

"Eu zic una şi bună: prea târziu s-au trezit. Eu cred că nu este pentru ei pedeapsă", a afirmat părintele Demosten, care se află acum la Mănăstirea Brădăţel din judeţul Suceava.

Citeşte şi Mărturii ale actorului MITICĂ POPESCU, deţinut în lagărul torţionarului Ficior: Mâncai cel mai bine când visai

El îşi aminteşte des cruzimile din lagărul de la Periprava, care i-a marcat viaţa.

"Mă trezesc noaptea, aici, la mănăstire, şi am tendinţa să fug. Dacă nu ar fi uşa închisă, cred că aş fugi", mărturiseşte arhiereul aflat acum la vârsta de 87 de ani.

Citeşte şi Victimele torţionarilor, mărturii zguduitoare: În fiecare seară, când ne întorceam în lagăr, mâncam bătaie

Părintele Demosten a rememorat actele de cruzime ale angajaţilor coloniei de muncă de la Periprava, dar şi perioadele lungi de înfometare şi însetare prin care a trecut.

Citeşte continuarea mărturiei părintelui Demosten despre experienţele prin care a trecut la lăgărul de muncă din Periprava pe RTV.NET.

×